Muffato della Sala, Antinori
Antinori
500ml
Κωδικός: 45937

54,00€
To Muffato della Sala, είναι το ''Sauternes'' του Antinori από το ιστορικό οινοποιείο Castello della Sala !
Περιγραφή προϊόντος
Το θέλω τώρα
1 Τεμάχιο > 
54,00€
 
Περιγραφή προϊόντος

Η οικογένεια Antinori έχει αφοσιωθεί στην τέχνη της οινοποίησης για πάνω από έξι αιώνες, από το 1385. Κάθε vintage, κάθε αμπελοτόπι, κάθε νέα ιδέα είναι μια νέα αρχή - μια νέα επιδίωξη για την επίτευξη υψηλότερων ποιοτικών standards.

Το Castello della Sala βρίσκεται στην περιοχή της Ούμπρια, όχι μακριά από τα σύνορα της Τοσκάνης, περίπου 18 χιλιόμετρα από την ιστορική πόλη του Ορβιέτο.

Αμπελώνας: Το Castello della Sala είναι το ιδανικό μέρος για την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Τα αμπέλια αναπτύσσονται σε άργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, πλούσια σε ορυκτά κελύφη, και εκτίθενται καλά στην ανατολή του ήλιου με εξαιρετική διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. 

Αυτό το συναρπαστικό κρασί είναι ένα χαρμάνι από Sauvignon Blanc, Grechetto, Traminer, Sémillon και Riesling που επηρεάζονται από τον Botrytis Cinerea (ευγενή σήψη). 

Οι πρωινές ομίχλες και το τοπικό μικροκλίμα ευνοούν την ανάπτυξη αυτής της σήψης που μειώνει την περιεκτικότητα σε νερό των σταφυλιών. Η προκύπτουσα συγκέντρωση σακχάρων και αρωμάτων δίνει στο Muffato την ιδιαίτερη και αναμφισβήτητη γεύση του.

Οινοποίηση: Τα σταφύλια προέρχονται από τους αμπελώνες Castello della Sala, που βρίσκονται μεταξύ 250 και 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε αργιλώδη εδάφη πλούσια σε θαλάσσια απολιθώματα. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι σε μια σειρά από περάσματα μέσα από τον αμπελώνα, επιστρέφοντας πολλές φορές με βάση την παρουσία του Botrytis Cinerea - ευγενής σήψη - στα σταφύλια. Μόλις τα σταφύλια φτάνουν στο οινοποιείο, πραγματοποιείται δεύτερη διαλογή και πιέζονται απαλά.

Ο μούστος, μετά το πιεστήριο, ζύμώνει για 18 ημέρες σε θερμοκρασίες περίπου 17 ° C

Το κρασί, ακόμα γλυκό, μεταφέρεται στη συνέχεια στα δρύινα βαρέλια Allier και Tronçais, όπου παλαιώνει για περίπου έξι μήνες πριν αναμιχθεί και εμφιαλωθεί.

Το Muffato della Sala παράγεται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Χαρακτηριστικά: Λαμπερό χρυσό κίτρινο χρώμα. Αρώματα αποξηραμένων και ζαχαρωμένων φρούτων, ξηρών καρπών και κίτρινων λουλουδιών. Γλυκό στον ουρανίσκο, το κρασί ισορροπείται από μια πολύ ευχάριστη και αναζωογονητική φρεσκάδα. Η μακρά αρωματική επίγευση υποδηλώνει το εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης.

Συνδυάζεται με: φουά γκρα χήνας ή πάπιας, roquefort, πλούσια γλυκά με σιρόπι και βανίλια.

Απολαύστε το στους: 6-8°C.

  • Χαρακτηριστικά
  • Πληροφορίες παραγωγού
Παραγωγός
Antinori
Χρώμα κρασιού
Λευκό
Τύπος κρασιού
Ήρεμο
Χώρα
Ιταλία
Γλυκύτητα
Γλυκό
Περιοχή
Umbria
Χρονιά
2016
Όγκος (ml)
500ml
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ
12.50%vol
Ποικιλίες διεθνείς
Grechetto, Sauvignon Blanc, Semillon